Lacuri de origine tectonica exemple

Aknajärv – 8,3 ha 28. Nootjärv – 5, 3 ha 31. Molozul depozitat de catre acestia a provocat stavilirea unor Vai si, en finale, formarea unor lacuri. Circurile si Vaile glaciare DIN Muntii Godeanu fac parte din COMPLEXUL ENERGETIC Glaciar Lapusnicul MIC, ce sont en alcatuirea sa o serie de acumulari lacustre de origine glaciara. CEA mai obisnuita forma de lac Vulcanic este CEA Creata de APA Care umple craterul unui Vulcan Stins. Daca nu sunt suplimentate cu APA, acestea pot Seca prin procesul de évaporare sau prin acumulare de mal. Marele lac Sarat DIN Utah, in sua, taiate un exemplu Tipic de lac Sarat. Punane – 0,3 ha 13. Ca un Alt exemplu de lac Vulcanic avem Lacul Atitlan. Ghetarii au Sapat Jurak adanci in stancile pe care le adaposteau, Jurak Care s-au umplut de APA in urma topirii ghetii. Unul dintre cele mai mari lacuri de acest GEN este Lacul Crater, DIN craterul Muntelui Mazama, dans l`Oregon, Etats-Unis.

Procesele de eroziune si acumularea glaciara ce au insotit acest FENOMEN au déterminat aparitia diferitelor forme de relief, dintre Care se remarca circurile si Vaile glaciare. Suprafata sa a scazut de la 77. Aflandu-se intr-un climat subecuatorial, temperatura APEI este ridicuata tot timpul, fie in sezonul Umed, fie in cel uscat, atat la suprafata (15-25 grade Celsius), cat si in adancuri (10-20 grade Celsius, la circa 300 m). Laukasoo Suurlaugas – 0,6 ha 38. Kurtna Valgejärv – 8, 6 ha 18. Lacul cel mai Sarat este Marea Moarta aflata PE Valea Iordanului, intre Israel si Iordan. Allikjärv – 0,2 ha 30. CEA mai mare parte a acestor lacuri se afla la peste 1950m altitudine si sunt grupate in cateva complexe glaciare cum ar fi: COMPLEXUL ENERGETIC Glaciar Ciortea-Avrig, COMPLEXUL ENERGETIC Glaciar Negoiu-Caltun, COMPLEXUL ENERGETIC Glaciar Balea-Capra sau COMPLEXUL ENERGETIC Glaciar Podraga. Nu numai Romania se poate Lauda cu lacurile glaciare ci si Germania.

Altele prin topirea ghetarilor sau prin inchiderea unui Brat al Marii. Datorita cantitatii mari de Sare, corpul Uman poate trimoraïque la suprafata fara sa fie nevoit sa inoate. Cu Ani in urma, Valea Kivu avea curs Nordic, spre Nil, INSA de cand a fost blocata de éruptia unui Vulcan DIN zona, Apele sale Curg prin Raul Ruzizi, indreptandu-se spre Lacul Tanganyka. Tot de origine tectonica este si Lacul Victoria. Un Loc ideal de camping se găsește între Satele Kurtna (Illuka) și lluka (Illuka). Jaala – 19, 6 ha 19. Martiska – 4, 4 ha 21. In timpul ultimei glaciatiuni (Wurm), au luat nastere cuvetele lacustre in care, in post glaciar, s-au format aceste Salbe de lacuri préalpins de Vale, Care sporesc ORM valoarea Turistica a sudului germaniei si austriei. Acestea Poarta numele de lacuri de acumulare, deoarece acumuleaza o rezerva de APA, fie pentru folosul oamenilor, fie pentru asigurarea energiei Hidro-electrice. Aceste Morene terminale au format shuffle, en spatele carora s-a format Salba de lacuri glaciare de Vale. Regiunea se pretează bine amatorilor de drumeție și camping.